top of page
Anker 3
 
Waarom Linktree voor Instagram níet gebruiken?
couple-showing-instagram-icon.jpg
1_edited.png
En hoe voeg je dan wel meerdere links toe aan je IG-bio?

 
Je weet vast en zeker nog wel waar je was op 11 september 2001. En wat je deed op de dag dat prinses Diana verongelukte in Parijs. Ja hoor, van die generatie ben ik...
 
Zo herinner ik me ook nog levendig het moment dat ik Linktree ontdekte. Eindelijk een manier om meer dan één link in mijn Instagram-bio te plaatsen!

Na een paar dagen ging er echter wat knoeien in mijn hoofd. Dit werkte toch niet helemaal voor mij. Ik besloot dan ook vrij snel om het helemaal anders aan te pakken.
 
Verder in deze blogpost ontdek je een veel betere manier om meerdere links in je Instagram-bio te zetten. En ook waarom Linktree niet is wat het lijkt.


Benieuwd?
Wat is Linktree eigenlijk?
Visuals Website (13)_adobespark.png
In de biografie van je Instagram-account kan je slechts één link gebruiken. Dat is niet echt handig, want telkens als je in een Instagram-bericht wil verwijzen naar andere link, dan moet je deze ene link gaan aanpassen. Via Linktree kan je echter een pagina maken met meerdere links naar je website, je laatste blogpost, interessante acties, e-books,… Dit klinkt heel interessant, maar er zijn toch een aantal redenen waarom je Linktree beter niet gebruikt.
Anker 1
5 redenen
waarom je Linktree beter niet gebruikt
Ontwerp zonder titel (38) (1).png
Als je Linktree gebruikt, ondervind je een aantal nadelen:
1 - Waar komen mijn websitebezoekers vandaan?
 
Als bezoekers klikken op een link op je Linktree pagina, dan klikken ze eigenlijk op een pagina van Linktree en niet op een pagina op jouw website. Wanneer ze vervolgens klikken op een link op je Linktree pagina en zo naar jouw website worden doorverwezen, dan komen ze in Google Analytics terecht als ‘referral’. En niet als een link via jouw sociale media. Op deze manier weet je dus niet goed waar iemand juist vandaan komt en geven jouw bezoekersstatistieken eigenlijk een verkeerd beeld. En maak dan maar eens aanpassingen aan je communicatiestrategie...
2 - Beperkt qua Lay-out en branding
 
Als je een gratis Linktree-pagina aanmaakt, ben je heel erg beperkt qua lay-out. Je kan een paar opties kiezen, maar verder kan je eigenlijk niets aanpassen. Je eigen huisstijl verwerken in je Linktree-page is niet mogelijk. En dat is toch wel heel erg jammer, niet? Je kan wel je eigen logo verwerken...not! Enkel het Linktree-logo verschijnt. Mooie reclame voor hen, peanuts voor jou. Ga je voor de betalende versie, dan heb je meer mogelijkheden.
 
Maar waarom betalen als er een véél beter & gratis alternatief is! 
 
3 - Minder goed gevonden in de zoekmachines
 
Het gebruik van Linktree is a bad choice voor jouw SEO. Google neemt het verkeer uit social media mee in haar rankings. Maar weet je nog? Websitebezoekers die vanuit Linktree naar jouw website komen, worden hier niet in meegeteld. Zíj -Linktree- krijgen heel veel verkeer uit social media. Jíj loopt deze allemaal mis. Niet eerlijk, hè!
4 - Geen goede statistieken
 
Zoals gezegd verschijnen de bezoekers die op een link op je Linktree pagina klikken, niet in Google Analytics. Linktree voorziet bovendien zelf heel beperkte statistieken. Je kan eigenlijk alleen zien hoeveel keer er in totaal op een link op de Linktree pagina wordt geklikt. Dus niet per dag of per maand. 
5 - Afhankelijk van een derde partij
Door Linktree te gebruiken, maak je jezelf afhankelijk van een derde partij. Wat als Linktree tijdelijk offline gaat? En da's onlangs wéér gebeurd. Of wat als Linktree beslist er helemaal mee te stoppen? Dan heb je helemaal niks!

Beter én gratis alternatief:
maak een Instagram landingspagina op je eigen website!
close-up-young-handsome-boy-isolated.png
Echt super simpel.
Maak een nieuwe (verborgen) pagina aan op je website.
Geef die een naam. Zoals bijvoorbeeld 'LinkInBio' of 'InstaLinks'.
Ontwerp je pagina in de gewenste huisstijl. Maak je eigen buttons en interne links.
Publiceer , kopieer de link van deze nieuwe pagina en plaats deze in je IG-profiel.Wil je een voorbeeldje?

 
 
Dus...
portrait-young-female-jumping-with-megap
Heb je dus een eigen website of blog én maak je gebruik van Instagram? Laat Linkstree dan link liggen (of andersom) en maak gebruik van je eigen website!
Inspiratie en handige tips & tricks
1.png

Wil je meer inspiratie en handige tips & tricks ontvangen om succes te boeken met je website, je social media en zakelijk bloggen?

 
Elke maand plaatst Social Media Content hier een nieuwe blogpost. 

 
Elke maand één mailtje in je mailbox met de nieuwste blogpost van Social Media Content?
bottom of page